Altijd gratis verzending | Voor 16:00 besteld, is morgen in huis!

Home     Delvotest starterkit [DSM]
Delvotest starterkit [DSM]

Delvotest starterkit [DSM]


Delvotest starterkit [DSM]


Delvotest starterkit DSM; Incubatorset voor de controle melk op antibiotica.Prijs is inclusief BTW en GRATIS verzending!

Incubatorset voor de controle van koeien-, schapen- of geitenmelk op antibiotica.Let op:

DSM noemt dit set de "starterkit" maar wordt geleverd zonder Delvotest-T ampullen, u kunt dus met deze starterkit niet starten!
De ampullen met paarse gel dient u apart te bestellen via de volgende link Delvotest-T ampullen.
Herprogrammeren Delvotest Incubator

voor het instellen van de incubator-timer op 3 uur en 15 minuten voor de nieuwe Delvotest-T ampullen
€ 279.11


Artikelcode: 20151029110

 

Delvotest starterkit
Delvotest voor de controle van melk op antibiotica


Als melkveehouder levert u kwalitatief hoogwaardige melk. U draagt daarmee bij aan het instandhouden van het gezonde imago van zuivel en u krijgt maximaal rendement uit uw melk. Om de kwaliteit van uw melk te waarborgen, is het belangrijk om te voorkomen dat melk antibiotica residuen bevat. De snelle en eenvoudige Delvotest van DSM Food Specialties is wereldwijd de meest gebruikte antibiotica residu test. Geef uw melk het groene licht met Delvotest!

De Delvotest Starterkit bevat:
- Een incubator om de melkmonsters op 64°C te houden
- Een chronometer (timer) om de incubatietijd te controleren
- Zwarte stift
- Pootbandjes geel
- Blauw kunstof koffer

Let op: de ampullen met paarse gel dient u los te bestellen via de volgende link Delvotest-T ampullen.

Delvotest wordt wereldwijd gebruikt
Naast veehouders gebruiken ook duizenden coöperaties en zuivelfabrikanten wereldwijd Delvotest dagelijks.

Delvotest is een microbiologische test waarmee de aanwezigheid van antibiotica in melk kan worden aangetoond. Delvotest maakt gebruik van het feit dat antibiotica bacteriën doden. De Delvotest testkit bevat een aantal ampullen die elk een paarse gel bevatten. In deze gel zitten de sporen van de bacterie Bacillus Stearothermophilus.

In een druppel melk zitten de voedingsstoffen voor deze bacterie. Bij een temperatuur van 64°C ontkiemen de sporen zich tot bacterien. Als er antibiotica residuen aanwezig zijn in de melk, sterft de bacterie. Als er geen antibiotica in de melk zitten, dan groeit de bacterie en verandert de paarse kleur van de gel in geel.
       
Welke antibiotica spoort Delvotest-T op?

Met de Delvotes-Tt worden de meeste algemeen gebruikte antibiotica opgespoord. De detectiegrens van de Delvotest-T is het Maximum Residue Limits (MRL) niveau. Met Delvotest-T heeft u de beschikking over tabellen met antibiotica, MRL en drempelwaarden.

Detectie van de belangrijkste antibiotica families
De sneltesten voor antibiotica residuen detecteren over het algemeen voornamelijk betalactam-antibiotica. Veel geneesmiddelen die worden toegepast ter behandeling van mastitis, bevatten deze betalactam-antibiotica. Een groot nadeel is dat geneesmiddelen die werken met andere anitbiotica onopgemerkt kunnen blijven. Melkveehouders die zelf hun melk willen testen kunnen daarom het beste tests kiezen waarmee een zo breed mogelijk scala aan antibiotica families opgespoord wordt.
Nu Delvotest-T ook voor (oxy)tetracyclines.

Het risico van besmetting varieert per antibioticum
Het "besmettingsvermogen" van een geneesmiddel wordt bepaald door de antibioticaconcentratie in de spuit en de toegepaste MRL. Daarnaast is het natuurlijk ook afhankelijk van de mate waarin het antibioticum in de uier aanwezig blijft.

Antibiotica voor droogstand besmet honderdduizenden liters melk
De meest gebruikte geneesmiddelen voor droogstaande koeien zijn betalactam-antibiotica. Een koe die droog wordt gezet, krijgt vier spuiten (een voor elk kwartier) met een zeer hoge concentratie antibiotica. Als de melk van een recent behandelde koe aan een tank wordt toegevepgd, is de concentratie antibiotica voldoende om honderdduizenden liters melk te besmetten. De bij droogstand gebruikte antibiotica moeten ten minste vier weken en soms wel tien weken in de uier aanwezig blijven. Dat betekent dat de melk na het kalven vaak nog een antibioticaconcentratie boven de MRL heeft en dat de melk positief wordt bevonden bij testen. De periode waarin de antibiotica in de uier aanwezig is, is afhankelijk van de samenstelling van het geneesmiddel. Het is daarom verstandig om de melk te testen voordat die aan de tank wordt toegevoegd, zeker bij vroegtijdig kalven.

Antibiotica kunnen altijd in melk aangetroffen worden. Dat is afhankelijk van drie factoren:

* het metabolisme: het geneesmiddel wordt in meerdere of mindere mate veranderd en afgebroken in het lichaam;
* het vermogen van de stof om membranen te passeren, zoals de wanden van bloedvaten en celmembranen;
* de verschillende manieren waarop de stoffen het lichaam verlaten: urine, feces, speeksel en... melk.

Wat er met een antibioticum gebeurt in het lichaam is sterk afhankelijk van de specifieke formule van het product (werkzame stof en vulmiddelen). Het verdwijnen uit de melk van dezelfde werkzame stof kan sterk variëren per geneesmiddel. In alle gevallen gaat de curve van de concentratie-afname in de richting van de nul, maar komt deze pas enkele dagen na toediening onder de detectiegrens. Omdat er altijd een reëel risico is dat de melk besmet raakt, geeft het testen van de melk zekerheid.
Bijsluiter Delvotest-T ampullenGebruiksaanwijzing Delvotest-T ampullen