Altijd gratis verzending | Voor 16:00 besteld, is morgen in huis!

Home     Delvotest-T 25 ampullen [DSM]
Delvotest-T 25 ampullen [DSM]

Delvotest-T 25 ampullen [DSM]


Delvotest-T 25 ampullen [DSM]


NIEUWSTE delvotest! Nu ook voor testen op (oxy)tetracyclines. Wordt standaard door QLIP gebruikt.
Prijs is inclusief BTW en GRATIS verzending!
Delvotest® T is nu de officiële antibioticaresiduen-test voor melk in Nederland (lees persbericht DSM).
De test kan nu ook ingezet worden om (oxy)tetracyclines te ontdekken in de melk.LET OP voor de nieuwe Delvotest-T is de (incubatie)tijd geen 3 uur, maar 3 uur en 15 minuten geworden om een betrouwbare uitslag te krijgen. Via deze handleiding kunt u de timertijd van de Delvo-incubator wijzigen.
€ 65.95

Kortingsschema:

  • 1 = € 65.95
  • 2 = € 59.95
  • 3 = € 55.90


Artikelcode: 20151029111

 

BijsluiterGebruiksaanwijzingHerprogrammeren Delvotest Incubator


Gebruiksaanwijzing voor de Delvotest-T ampullen; stap voor stap
Stap 1: Verwijder het benodigde aantal ampullen uit het frame.
Pas op dat de folie van de andere ampullen niet wordt beschadigd.


Stap 2: Open de ampullen door met de hoek van het frame of met een schaar een gaatje te prikken in de aluminium folie. Geef de ampullen nummers om de monsters te identificeren.


Stap 3: Neem voor ieder melkmonster een nieuwe wegwerppipet. Gebruik de pipetten maar éénmaal. Zo voorkomt u dat er onderlinge besmetting van de monsters kan plaatsvinden.
Raak de pipetpunt niet aan –deze punt komt in contact met de melk.


Stap 4: breng melk in de pipet door de kleinste bovenste ballon eenmaal in te knijpen, vast te houden en de pipetpunt ongeveer 1 cm in het melkmonster te dopen. Laat de ballon los en de pipet vult zich met het juiste volume (0,1 ml) melk. NB: Na het pipetteren wordt de kleine hoeveelheid overtollige melk opgevangen in het pipetreservoir (de kleine onderste ballon). Herhaal het pipetteren als er geen melk in het reservoir zit.


Stap 5: Breng de melk rechtstreeks over naar het agarmedium door de bovenste ballon zachtjes helemaal in te drukken. NB: De kleine hoeveelheid overtollige melk in de onderste ballon blijft daarin.Stap 6: Controleer de temperatuur van de incubator (64°C +/- 2°C). Plaats de ampullen in de incubator. Gebruik een controle-monster of noteer de tijd en stel de timer voor Delvotest-T ampullen in op 3 uur en 15 minuten.Stap 7: Lees na de vereiste incubatietijd de kleur van de vaste agar in de ampullen af.


Resultaten & interpretaties

Aflezen van resultaat


- als de kleur paars blijft, heeft er geen ontwikkeling van bacteriën plaatsgevonden: er zijn antibiotica aanwezig;
MELK kan NIET worden geleverd aan de fabriek.

- als de kleur geel wordt, heeft er wel ontwikkeling van bacteriën plaatsgevonden: er zijn geen antibiotica aanwezig;
MELK kan WEL worden geleverd aan de fabriek.

Kleureninterpretatie
Om de kleur makkelijker te kunnen bepalen, kunt u gebruik maken van het hier getoonde kleurenschema.

Aandachtspunten:
1- De controletijd is de tijd totdat een gele kleur zichtbaar wordt in de test met antibiotica-vrije melk. Het kleurschema laat zien wat de correcte gele kleur is voor een negatief resultaat. Bij een te lange incubatietijd vermindert de testgevoeligheid. De incubatietijd voor schapenmelk is ongeveer 10 minuten langer dan die voor geiten- of koeienmelk.
2- Om na incubatie meer tijd te hebben voor het aflezen kunnen de tests ondergedompeld worden in een koud bad met water en ijs. De kou stopt verdere kleurverandering.
3- Het kan voorkomen dat het bovenste 1/3 deel van de agargel in de ampul paars blijft terwijl het onderste 2/3 deel van de gel geel is. In dat geval is het testresultaat negatief; MELK kan WEL worden geleverd aan de fabriek.

Correct gebruik van de incubator
Om de uitvoering van de test te vergemakkelijken bevat de starterkit een incubator met alle benodigde functies:

- Temperatuurregeling
- Timer
- Alarm
- Automatische stopfunctie
- Geavanceerde programmeerfunctie
- Adaptor 110/220 V

Bewaren
De Delvotest ampullen moeten op een donkere en koele plaats (tussen 4 en 8°C) bewaard worden, bijvoorbeeld in de koelkast. De cups mogen niet bevriezen! Wisselende temperaturen kunnen de inhoud zacht maken waardoor de agar los komt en luchtbellen kunnen ontstaan. Als de ampullen bij hogere temperatuur worden bewaard gaa dit ten koste van de houdbaarheid.De testen dienen rechtop in de originele verpakking worden bewaard. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en de ampullenhouder.